Internationale Handel

Internationaal zakendoen is voor veel ondernemers een uitdaging: Andere landen, andere regels. Ook al groeit het recht in de verschillende landen door de internationalisering steeds verder naar elkaar toe, nog steeds worden internationale regels in meerdere landen ook verschillend geïnterpreteerd.

Internationale regels worden in verschillende landen nog steeds verschillend geïnterpreteerd

Daarnaast zijn in grensoverschrijdende situaties regels van toepassing die van de Nederlandse wet- en regelgeving kunnen afwijken. Internationaal zakendoen is niet alleen vanwege andere wetten en regels uitdagend: ook culturen zijn verschillend. Wat in het ene land de juiste omgangsvorm is, kan ergens anders als ‘not done’ worden gezien. Deze verschillen worden in het zakelijke verkeer juist op cruciale momenten – tijdens onderhandelingen, overnames en gerechtelijke procedure – zichtbaar.

Het is voor ondernemers van belang met deze juridische en culturele verschillen rekening te houden. Het is daarom belangrijk dat ondernemers die internationaal zaken doen, adviseurs in een vroeg stadium hierbij betrekken om hen te begeleiden. Adviseurs die de taal van de internationale ondernemer begrijpen, en als bruggenbouwer tussen de verschillende culturen optreden.

Hiervoor is niet alleen goede kennis van de toepasselijke wet- en regelgeving noodzakelijk. Juist het kennen van de verschillende culturen en het begrijpen van de andere cultuur is cruciaal. Dat zal juist in de meest cruciale fases van het internationale zakendoen de sleutel zijn voor de beste deal.

Internationaal zakendoen is niet alleen vanwege andere wetten en regels uitdagend: ook culturen zijn verschillend

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.