Franchise

Korte of lange termijn strategie, bij ons krijgt u deskundig franchise-advies op maat.

Onze missie is zorgen dat onze cliënten zaken kunnen doen en ondertussen profiteren van de meest actuele juridische ontwikkelingen op het gebied van franchise.

Wij doen dat allereerst door te luisteren. In de franchise sector is het namelijk van belang wat de korte en lange termijn strategie en ambities zijn van de formule en de aangesloten franchisenemers. Gaat het om soft franchise, of hard franchise? Zijn er voornemens om de strategie wijzigen, en wat betekent dat financieel, commercieel, operationeel en juridisch? Hoe zit het met bevoorrading, en wat moet een toeleverancier doen als er beslagen worden gelegd?

Onze ervaring in de branches retail en franchising, distributie, financieringsconstructies, en vastgoed(-ontwikkeling) maakt dat wij de juiste vragen stellen om snel tot de kern te kunnen komen in franchise gerelateerde zaken.

Onze deskundigheid is up-to-date omdat wij steeds de vakliteratuur bijhouden en intercollegiaal overleg altijd beschikbaar is tijdens ons wekelijkse advocatenoverleg.

Het resultaat is een deskundig franchise-advies op maat over je overeenkomsten en gerelateerde vragen.

Ingeval van een conflict zullen wij tot het uiterste gaan om de zaak in overleg met de diverse betrokken partijen minnelijk te regelen. Wij zijn gewend om interdisciplinair te werken en constructief sparring partner te zijn voor de betrokken accountant, boekhouder, fiscaal adviseur, verhuurder, en de betrokkenen bij de cliënt.

Franchise recht hangt regelmatig samen met andere rechtsgebieden. Daarom is het goed dat wij ook deskundigheid op het gebied van huurrecht, arbeidsrecht, vastgoed, intellectueel eigendomsrecht, vennootschaps- en rechtspersonenrecht en internationaal recht in huis hebben.

Mocht het onverhoopt tot een procedure komen, dan ben je verzekerd van deskundige bijstand van onze ervaren advocaten.

Onze praktijk bedient franchisenemers, franchiseverenigingen en franchisegevers.

Kijk ook eens naar onze nieuwspagina met blogs over onder meer Franchise.

Dankzij onze ervaring in de retail- en franchising branche komen wij snel tot de kern.

Oplossingen en diensten:
  • Advies over je franchise overeenkomsten.
  • Sparring partner van je onderneming.
  • Kort geding.
  • Dagvaardingprocedures.
  • Hoger beroep-procedures.