Innovatieve financiering

Nieuwe financieringsvormen worden steeds complexer, en leiden daardoor steeds vaker tot juridische conflicten. Kredietnemers en curatoren gaan steeds vaker de strijd aan, al of niet gewapend met de zorgplicht en andere juridische verweren. En omdat rechters steeds hogere eisen stellen aan financierders, staan deze in een conflict zeker niet meer vanzelfsprekend op voorsprong. 

Innovatieve financiering biedt veel kansen voor groei, maar vergroot ook de risico’s

Daarnaast staan de toenemende concurrentie en de druk op innovatie op gespannen voet met een adequate risicobeheersing. Meer dan ooit is een stevig juridisch fundament voor financiers cruciaal.

Financiers zien in deze tijd meer mogelijkheden om innovatief, snel en concurrerend te zijn. Dat biedt enerzijds natuurlijk veel kansen voor groei, maar het vergroot dus ook in belangrijke mate de risico’s. Want mede onder invloed van het Europees recht wordt financiering steeds complexer. Zekerheden bieden lang niet altijd de gewenste zekerheid en kredietnemers en curatoren slagen er regelmatig in om borgstellingen en zelfs hypotheken te vernietigen. Ook notariële zekerheden kunnen dus aantastbaar zijn.

Door de snelle ontwikkelingen op de financieringsmarkt en de toenemende juridische complexiteit is specialistische kennis onmisbaar. Financiers moeten in toenemende mate kunnen bouwen en vertrouwen op deze expertise. Verouderde werkwijzen, gebruik van standaardovereenkomsten en onvoldoende juridische toetsing leiden voor investeerders tot onverantwoorde risico’s.

De ontwikkelingen in financieringsvormen gaan razendsnel: denk aan (online) factoring, crowdfunding en Initial Coin offerings (ICO’s). Ook de ontwikkelingen in de bankenwereld volgen elkaar in snel tempo op. Er wordt aan de lopende band geprocedeerd, vaak over grote belangen. Nieuwe wetgeving en regulering, bescherming van de consument en de financiële markten, toenemende aandacht voor compliance en recordboetes van toezichthouders vormen daarachter de drijvende krachten.

Elke financier moeten kunnen bouwen op gespecialiseerde partners en een ijzersterk juridisch fundament. Wij adviseren onze cliënten in alle gevallen om tijdig expertise in te schakelen. Voor financiers is het vaak het verschil tussen een winstgevende investering en een groot verlies.

Verouderde werkwijzen, gebruik van standaardovereenkomsten en onvoldoende juridische toetsing leiden voor investeerders tot onverantwoorde risico’s

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.