Luc Coehorst

Advocaat, Partner

+31 (0) 30 600 83 83 lcoehorst@nexavelo.nl

 

Procederen en contracteren in commerciële geschillen

Mijn kracht zit in het oplossen van commerciële geschillen. Het is mijn drive om de perfecte strategie uit te denken en topkwaliteit te leveren. Sinds 2010 ben ik advocaat. Vanaf dag één heb ik me gespecialiseerd in procederen en contracteren over commerciële kwesties. Ik werk veel voor dienstverleners en financiers. Voor mijn cliënten ben ik zowel advocaat als sparringpartner.

Slimme oplossingen

Commerciële geschillen gaan bijna altijd over geld. Als advocaat focus ik me op verantwoordelijkheid. Wie had wat moeten doen? Welke fouten zijn er gemaakt en hoe komt mijn cliënt hier zo gunstig mogelijk uit? Veel cliënten hebben niet eerder een (juridisch) geschil gehad en vinden het moeilijke materie. Ik wil het graag begrijpelijk en eenvoudig voor ze maken. Door in heldere taal slimme oplossingen te bieden. In mijn vak is het een kunst om iets wat moeilijk in elkaar zit, zo simpel mogelijk eruit te laten zien.

‘Ik krijg energie van feiten analyseren, verbanden leggen en een ijzersterke argumentatie samenstellen.’

Heldere taal en overtuigingskracht

Dankzij mijn expertise weet ik de juiste vragen te stellen en kom ik snel tot de kern van een probleem. Hoe ingewikkelder de zaak en hoe hoger het niveau, hoe enthousiaster ik word. Ik krijg energie van feiten analyseren, verbanden leggen en een ijzersterke argumentatie samenstellen. Mijn stukken zijn altijd bondig en bevatten alle relevante argumenten. Zo zit de rechter direct na het lezen op één lijn met mijn cliënt. Heldere taal en een sterke presentatie in de rechtszaal kenmerken mij als advocaat. Ik zorg ervoor dat mijn verhaal overtuigt, zowel op papier als tijdens de zitting, zodat de rechter niet anders kan dan mijn cliënt gelijk geven.

Hard werken en resultaten behalen

‘s Ochtends ga ik op de fiets naar kantoor. We zitten vlakbij het historische centrum van Utrecht, direct aan het water van de singel. Een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Een omgeving die past bij mij en NexaVelo Advocaten. We vormen een ambitieus team dat op hoog niveau werkt voor een grote diversiteit aan cliënten. De sfeer op kantoor is er een van hard werken en resultaten behalen, maar ook van humor, vriendschappelijkheid, vertrouwen en oprechtheid.

Beknopt Curriculum

Beëdigingsdatum: 23 juli 2010

Werkervaring

 • Advocaat bij Banning Advocaten (2010 – 2016)
 • Paralegal bij Van Benthem & Keulen (2010)
 • Paralegal bij De Brauw Blackstone Westbroek (2008 – 2010)

Opleidingen

 • Grotius specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren (2015-2016)
 • Universiteit Utrecht, Master Recht & Onderneming (2009-2010)
 • Universiteit Utrecht, Master Law & Economics (2008-2009, cum laude)
 • Universiteit Utrecht, Bachelor Rechtsgeleerdheid (2005-2008)
Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

 • Burgerlijk procesrecht
  • Arbitrage
  • Beslag- en executierecht
  • Litigation

   Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.