Vastgoedrecht, bestuursrecht en omgevingsrecht

Jeroen veldhuis, de bloggende advocaat

Sinds 2016 ben ik als advocaat werkzaam in het vastgoedrecht. Anders dan de meeste advocaten combineer ik zowel civiel- als bestuursrechtelijke kennis. Hierdoor ben ik breed inzetbaar. Tot mijn cliëntenkring behoren onder andere verhuurders, horecaondernemers, retailers, belangengroepen, industriële bedrijven en gemeenten.

De ervaring die ik heb opgedaan, maakt dat ik geloof in een branchegerichte focus in plaats van in specialisatie in één rechtsgebied. Zo houd ik het overzicht dat nodig is om alle belangen in het vizier te houden. Cliënten zijn gebaat bij een advocaat die hen dichterbij hun doel brengt, maar daarbij constant het ‘grotere plaatje’ blijft bewaken.

 

‘Ik breng het verhaal ván mijn cliënten vlijmscherp over en zet een juridisch advies áán mijn cliënten helder uiteen.’

Scherpe pen

Het is mijn drijfveer om met taal te overtuigen en complexe materie simpel te maken. Ik breng het verhaal ván mijn cliënten vlijmscherp over en zet een juridisch advies áán mijn cliënten helder uiteen.

Publieke en private stenen

In de vastgoedbranche gaat het niet over stenen, maar om wezenlijke belangen: bedrijvigheid, wonen en vermogen onderbrengen en onze fysieke leefomgeving (her)ontwikkelen. Wat mij aanspreekt, is dat de private en publieke sector elkaar ontmoeten op dit terrein. Vaak zijn de verhoudingen tussen publiek en privaat verstoord. Dan probeer ik die disbalans voor mijn cliënt te herstellen, zonodig door te procederen.

Door als team te sparren houden de advocaten elkaar onderling scherp en bieden we iedere cliënt een brede expertise. We werken daardoor samen aan het beste resultaat.

 

Beknopt Curriculum

Beëdigingsdatum: 13-07-2016

Werkervaring

 • Advocaat De Kempenaer Advocaten N.V., Arnhem (2020 –2022)
 • Advocaat Croon Davidovich Advocaten B.V., Amsterdam (2017–2020)
 • Advocaat AKD Advocaten N.V., Amsterdam (2016–2017)

Lidmaatschappen

 • Vereniging voor Jonge Onroerend Goed Juristen (VJOJ)
 • Vereniging voor Kunst, Cultuur en Recht (VKCR)
  Rechtsgebiedenregister

  In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Vastgoedrecht
  • Omgevingsrecht

  Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.