ICT-recht, privacyrecht en verzekeringsrecht

ICT-recht – en dan vooral privacyrecht – verandert aan de lopende band. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Dat maakt mijn werk heel interessant. Mijn praktijk bestaat vooral uit adviseren en contracteren. Ik maak contracten, onderhandel over contracten en help cliënten bij de oplossing van conflicten. Verder procedeer ik op het gebied van verzekeringsrecht. Sinds 2017 ben ik werkzaam als advocaat bij NexaVelo advocaten.

Vertaling van de wetgeving naar de praktijk

Ik ben een bevlogen advocaat die een ingewikkelde zaak zo goed mogelijk wil afronden voor de cliënt. Bij iedere vraag die binnenkomt kijk ik eerst naar de situatie van de ondernemer. Wat doet hij al aan wet- en regelgeving? Hoe zijn de processen ingericht? Is alles goed beveiligd? Het vertalen van de wetgeving naar de praktijk is mijn specialiteit. In het verleden heb ik veel ervaring opgedaan als advocaat en bedrijfsjurist bij verschillende verzekeraars, zodoende kan ik mij goed inleven in alle voorkomende situaties. Ik leg graag uit hoe de wetgeving praktisch kan worden toegepast.

‘Ik wil het de ondernemer zo gemakkelijk mogelijk maken.’

Bewust maken van de mogelijkheden

Veel ondernemers komen bij mij terecht met vragen over contracten, samenwerkingen, facturen, incasso’s en geheimhoudingsverklaringen. Vooral de grensoverschrijdende zaken op het gebied van technologie zijn zeer interessant, omdat hier internationale aspecten met technische vraagstukken samenkomen. Maar hoe klein of groot de vraag (of cliënt) ook is, ik ben altijd voor de volle 100% toegewijd. Elke cliënt is belangrijk en heeft het recht goed bediend te worden. Ik behandel iedere cliënt alsof hij mijn enige cliënt is. Dat betekent dat ik snel schakel en altijd telefonisch voor ze klaar sta.

Beknopt curriculum

Beëdigingsdatum: 28 februari 2014

Werkervaring

 • Manager juridische zaken en bedrijfsjurist bij verschillende verzekeraars

Opleidingen

 • Nederlands Recht, Rijksuniversiteit Utrecht (1983-1989)
 • Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen (1996)
 • Leergang Compliance Officer (2007)

Lidmaatschappen

 • NGB (Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen)
Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

 • Algemene praktijk
  • Burgerlijk recht
 • Verzekeringsrecht

  Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.