Rien Braakman

Advocaat, Partner

+31 (0) 30 600 83 83
rbraakman@nexavelo.nl

 

Vastgoedrecht, ondernemingsrecht,
incasso en strategisch advies

Kansen zien en ervoor gaan. Dat geeft mij energie. Ik ben ondernemer, jurist en advocaat. Naast het management van het kantoor ben ik in de markt actief met oplossingen voor cliënten op het gebied van vastgoedrecht, vennootschapsrecht en grootschalige incassovraagstukken. Ik voorzie ondernemers van advies op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Sinds 2013 ben ik eigenaar/ partner bij NexaVelo Advocaten. Een kantoor waarbij we niet denken in termen van juridische beperkingen, maar in oplossingen.

Het anders doen

Ik ben trots op het team waarmee we in korte tijd uitgegroeid zijn tot een creatief en modern kantoor. Wij zien kansen in de markt en herkennen daarin de juridische aspecten en zakelijke risico’s. We bewandelen niet alleen de geëffende paden, maar durven het anders te doen. Diepgaande kennis van het vak, de sector en de cliënt is uiteraard nodig, maar juist ook een zekere afstand  om het beste zakelijke advies te kunnen geven. Het is mijn overtuiging dat we onze cliënten niet hoeven te vermoeien met de 99 redenen waarom iets niet zou kunnen, maar juist op zoek moeten naar die ene oplossing waarmee het wel kan.

‘Het is mijn overtuiging dat we onze cliënten niet hoeven te vermoeien met 99 redenen waarom iets niet zou kunnen, maar juist op zoek moeten naar die ene oplossing waarmee het wel kan’

Verbinding

Ik geloof dat ik bij mijn collega’s en cliënten te boek sta als helder, zakelijk en to the point. Met een zesde zintuig voor relaties, juridische haalbaarheid en zakelijke belangen. Niet de persoon voor het achterhoedegevecht, wel de adviseur die organisaties, DGA’s en investeerders begrijpt, ondersteunt en echt verder helpt. Persoonlijke aandacht vind ik ontzettend belangrijk. Als adviseur moet je weten wat er speelt, zodat je cliënt er nooit alleen voor komt te staan. Ik zal altijd tot het uiterste gaan voor mijn cliënten. Samen met cliënten en collega’s sparren, een tactiek uitzetten en succesvol tot uitvoer brengen, daar krijg ik energie van. Écht die verbinding creëren en samen onverslaanbaar worden.’

Beknopt Curriculum

Beëdigingsdatum: 28 juni 2013

Werkervaring

  • Directeur/eigenaar B&D Juristen (1992 – 2013)

Opleidingen

  • Universiteit Utrecht, Meester in de Rechten (1992)

Lidmaatschappen

  • UVS
  • VVCM
  • VCMB
  • VVJ
Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

  • Vastgoedrecht

    Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.