Ondernemings- en aansprakelijkheidsrecht

Ruim tien jaar werk ik inmiddels op het snijvlak van het ondernemings- en aansprakelijkheidsrecht. Onderhandelingen voorbereiden en voeren heb ik menigmaal met plezier en succes gedaan. Of het nu gaat om grote en internationale handelsondernemingen, Gemeentes, Waterschappen, verzekeraars, MKB, beroepsbeoefenaren of bestuurders van vennootschappen; de cliënt kan rekenen op een op maat gesneden advies. Als ervaren proces-advocaat maak ik in geval van een geschil zo nodig voor de cliënt de gang naar de rechter, mocht een schikking niet tot de mogelijkheden behoren. 

Resultaat

Ik neem de cliënt mee in het proces, ik snij irrelevante informatie weg en ik druk mij uit in duidelijke taal. Het werk als advocaat stelt mij in staat om met mijn dienstgerichte insteek complexe materie om te zetten in praktische oplossingen en om zo onze clientèle verder te helpen. Dat is mijn drijfveer.  

“Complexe materie omzetten in praktische oplossingen voor onze clientèle, dat is mijn drijfveer.”

Ondernemend en dynamisch

NexaVelo Advocaten mag bijdragen aan grootschalige, vernieuwende en duurzame projecten. De realiteit noodzaakt onze cliënten soms echter ook om scherp aan de wind te zeilen, bijvoorbeeld ingeval van financieel zwaar weer bij de eigen onderneming of die van de wederpartij.

NexaVelo is een groeiend kantoor. Het ondernemerschap en de ambities van Nexa Velo vormen een gedeelde waarde met onze cliënten. Het is fijn om deel uit te maken van dit gedreven en informele team dat een hoge kwaliteit van dienstverlening combineert met een klantgerichte aanpak.

Inlevingsvermogen

Mijn inlevingsvermogen en social skills hebben een strategische meerwaarde. Deze meerwaarde ligt er in dat elke belanghebbende andere doelstellingen heeft en dat daarop flexibel kan worden ingespeeld.

Beknopt Curriculum

Beëdigingsdatum: 21 november 2008

Werkervaring

  • 1 jaar bestuurssecretaris bij een levensverzekeraar
  • 1 jaar docent bij de Universiteit Utrecht
  • 10 jaar advocaat op het gebied van ondernemingen en aansprakelijkheid

Opleidingen

  • 2019: Governance University, specialisatieopleiding Company Secretary
  • 2014: Grotius Academie, Specialisatieopleiding Ondernemings- en Aansprakelijkheidsrecht
  • 2002-2008: Erasmus Universiteit Rotterdam, Nederlands Recht, afgestudeerd in het Bedrijfsrecht

Lidmaatschappen

  • Vereniging Corporate Litigation
  • Vereniging voor Burgerlijk Recht

Wetenschappelijke publicaties

  • ‘Terugverwijzen of zelf afdoen?’ Annotatie bij de uitspraak van Gerechtshof ’s-Hertogenbosch 8 januari 2019, ECLI:NL:GHSHE:2019:48, in: Jurisprudentie Burgerlijk Procesrecht 2019/48, samen met een vakgenoot. De annotatie gaat over de procesrechtelijke vraag of een hof de zaak in kwestie na vernietiging van het vonnis had mogen terugverwijzen naar de rechtbank, dan wel de zaak zelf had moeten afdoen. 
  • ‘Schadeplichtig jegens crediteuren, hoe zat het ook alweer?’ Artikel in: Advocatenblad 2012/17, over bestuurdersaansprakelijkheid na winstuitkering, na de wijziging van de wet op dit punt in 2012.