Charlotte van Breukelen

Incassojurist

+31 (0) 30 600 83 83
cvanbreukelen@nexavelo.nl

 

Business-to-business vorderingen

Incassowerk blijft uitdagend. Geen dag en geen zaak is hetzelfde. Na vier jaar als jurist gewerkt te hebben bij een grote uitzendorganisatie, ben ik sinds juni 2018 incassojurist bij NexaVelo Advocaten. Dagelijks behandel ik incassodossiers in de breedste zin van het woord. Ik onderhoud nauw contact met klanten, debiteuren, deurwaarders en advocaten. Vooral de afwisseling in werkzaamheden én mijn enthousiaste collega’s maken dat ik iedere dag weer met plezier de werkdag begin.

De juiste aanpak

In elke zaak zijn meerdere strategieën mogelijk. Wat kun je als ondernemer het beste doen? Juridisch zijn er verschillende opties. Steeds stel ik het commerciële belang van de klant voorop. Regelmatig proberen debiteuren onze klanten aan het lijntje te houden. Met een beetje pech zijn ze dan zo een jaar verder. Wij leren onze klanten om strenger te zijn. Het gaat om jouw bedrijf en jouw geld. Laat je dus niet in de luren leggen met allerlei smoesjes. De meeste zaken vragen om een snelle actie en vaak ook om waterdichte argumentatie. De zaken die ik behandel zijn doorgaans complex van aard. Zo nodig spar ik met een van onze advocaten. De korte lijntjes bij NexaVelo werken dan snel en prettig.

“Het is jouw bedrijf en jouw geld, laat je niet in de luren leggen met allerlei smoesjes.”

Het beste resultaat en een soepel proces

Vaak is het proces net zo belangrijk als de inhoud. Als ondernemer wil je goed op de hoogte blijven en wil je niet dat de zaak onnodig escaleert. Dit vraagt vertrouwen, heldere communicatie en korte lijnen. Ik zoek daarom altijd naar de juiste manier om de debiteur te benaderen. Mijn klanten weten dat ik ze snap en dat ik er alles aan doe om succes te boeken. Vanwege mijn ervaring kan ik ze goed adviseren aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo hebben mijn klanten beter inzicht in hun zaak en kunnen ze weloverwogen keuzes maken.

Tikkeltje perfectionistisch

Ik wil altijd het onderste uit de kan halen. Misschien ben ik soms iets té perfectionistisch. Het zorgt er wel voor dat ik mijn dossiers tot in detail in de vingers heb. Ik ben altijd proactief en op de hoogte. Ook in mijn vrije tijd zit ik niet stil en ben ik dagelijks sportief bezig. Zowel tijdens de training als bij hardloopwedstrijden ga ik voor het beste resultaat. Net als in mijn werk. Ik geef niet zomaar op!