• Vastgoedrecht advocaat

Vastgoedrecht advocaat

Het vastgoedrecht is een breed rechtsgebied. Eigenlijk vallen alle zaken die spelen rondom onroerend goed hieronder. Denk daarbij aan:

  • Huur en verhuur;
  • Bouw;
  • Financiering;
  • Projectontwikkeling.

De diversiteit van de belangen en de omvang van de risico’s maken het vastgoedrecht tot een ingewikkeld speelveld. Partijen in de markt – denk aan vastgoedondernemingen, beleggers, projectontwikkelaars, aannemers, corporaties en overheden – hebben in gedeelde trajecten niet altijd gedeelde belangen.

Complexere trajecten in vastgoed waarin u als partij optreedt, kunt u beter niet alleen afleggen. U heeft meestal met een veelheid van partijen te maken en loopt tegen veel verschillende aspecten aan. Denk aan onderhandelingen, vergunningsaanvragen, huur-, koop-, en aannemingsovereenkomsten, en overeenkomsten met makelaars en architecten. Vrijwel ieder traject beslaat  zoveel verschillende deelgebieden dat het voor u als belanghebbende lastig is om alle juridische consequenties te overzien.

Verschillende aspecten vastgoedrecht 

Nexa Velo Advocaten overziet die gevolgen wel. Wij kennen alle aspecten van het vastgoedrecht en weten met welke regelgeving en jurisprudentie rekening moet worden gehouden. Wij werken daarin niet alleen voor u, maar vooral ook met u. Met feitelijk alles wat in uw en ons vermogen ligt om de kostbare en tijdrovende gang naar de rechter voorkomen, maar ook – als dit onontkoombaar is  – die gang naar de rechter of arbiter succesvol in te gaan en af te ronden.

Wij zijn ons bewust van de bredere context waarin wij onze werkzaamheden voor u als vastgoedondernemer verrichten. Wanneer u bijvoorbeeld een vastgoedexploitant bent heeft u belang bij het creëren en behoud van de waarde van de vastgoedportefeuille. Hoe die doelstelling te bereiken is een  vraagstukken dat veel meer vraagt dan alleen juridische expertise. Wij denken daarin graag met u mee.

En tot slot: vastgoedrecht gaat bijna altijd over financiële belangen, maar het gaat zeker altijd over de samenwerking met mensen. Nexa Velo Advocaten herkent beide aanvliegroutes en weet ze tegelijkertijd te nemen. Dit maakt Nexa Velo Advocaten tot een zakelijke adviseur met een scherp oog voor het behoud van relaties die u met uw partners onderhoudt.

Neemt u voor een vrijblijvend advies contact op met Luc Coehorst.

CONTACT

Als het gaat om juridische advisering bij ICT zaken heb ik NexaVelo leren kennen als een advocatenkantoor met korte lijnen en to the point advies tegen een scherpe prijsstelling. ...

Ad Linssen, CFO XS2TheWorld B.V. Meer testimonials