• 14 Apr

    Uitzending UVandaag met Luc Coehorst omtrent bouwschade

Onze advocaat mr. Luc Coehorst was op 13 april 2017 te gast in de uitzending van UVandaag op RTV Utrecht.

Aanleiding voor zijn optreden is de bouwschade die is ontstaan aan omliggende woningen tijdens de bouw van een onderdoorgang onder het spoor aan de Leijenseweg in Bilthoven.

Uiteraard is het uitermate vervelend als men met schade te maken krijgt die door een ander is veroorzaakt. In het geval van bouwschade is dit ook nog vaak heel ingrijpend. Als iemand anders iets van jou beschadigt pleegt diegene een onrechtmatige daad. Diegene moet dan de schade vergoeden.

Juridisch gezien zijn bij bouwschade de bedrijfsmatige opdrachtgever en de aannemer aansprakelijk. Helaas komt het regelmatig voor dat zij de aansprakelijkheid betwisten. De benadeelde partij zal dan zijn gelijk moeten halen. Dat kan soms jaren duren.

Mr. Coehorst noemde tijdens het interview een aantal tips om problemen zo klein mogelijk te houden;

  • Als er bouw- of sloopwerkzaamheden in de buurt van je woning of bedrijf gaan plaatsvinden, vraag dan om een vooropname. Laat deze desnoods zelf uitvoeren.
  • Stel de opdrachtgever en de aannemer meteen aansprakelijk als je schade hebt. Dat kan met een simpel briefje. Je moet dat op tijd doen. Als je jaren wacht verjaart de vordering.
  • Sluit een rechtsbijstandverzekering Mocht je met schade geconfronteerd worden die de veroorzaker niet wil vergoeden, dan kun je het probleem overlaten aan het professional, zonder dat je ook nog de juridische kosten moet dragen, in de hoop dat je schadevergoeding zult krijgen.

In veel gevallen wordt de schade netjes vergoed. Vanzelfsprekend hopen wij dat dat ook voor de mensen in Bilthoven zo zal zijn.

Het nieuwsitem met het interview is terug te zien via deze link.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van de uitzending, de bouw in Bilthoven of gerelateerde zaken, dan kunt u contact opnemen met mr. Luc Coehorst.

Luc Nexa Velo Advocaten
Mr. L.F.P. Coehorst

M lcoehorst@nexavelo.nl
T +31 (0) 30 600 83 83

VERTEL VERDER

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF

Als het gaat om juridische advisering bij ICT zaken heb ik NexaVelo leren kennen als een advocatenkantoor met korte lijnen en to the point advies tegen een scherpe prijsstelling. ...

Ad Linssen, CFO XS2TheWorld B.V. Meer testimonials