• 08 Nov

    Gratis handleiding algemene voorwaarden B2B

Algemene voorwaarden zijn onmisbaar in het handelsverkeer. Als het goed is bepalen de algemene voorwaarden mede waar de wederpartij recht op heeft – en dus waar deze voor betaalt. Toch gaat er veel mis, met name bij de toepasselijkheid van de voorwaarden en het (tijdig) informeren van de wederpartij. Dit kan tot gevolg hebben dat de onderneming vorderingen niet kan incasseren, hoge kosten moet maken in verband met een tekortkoming en/of onbeperkt aansprakelijk is voor schade.

Ook zien veel ondernemingen algemene voorwaarden als een standaardproduct dat je gratis kunt downloaden. Dat kan ook, maar die voorwaarden zijn vaak gedateerd, incompleet en sluiten niet aan bij de specifieke wensen en risico’s van de onderneming.

Onze advocaat Luc Coehorst heeft een handleiding opgesteld die aanknopingspunten biedt om aan de wettelijke eisen voor algemene voorwaarden te voldoen. Ook bevat deze voor iedere fase (sluiten overeenkomst, contractbreuk etc.) uitleg over de juridische (on)mogelijkheden en de rol van algemene voorwaarden. Verder bevat de handleiding handige en praktische tips, onder meer over hoe toepasselijkheid van de voorwaarden van de wederpartij kan worden voorkomen.

Ook voor uw onderneming bevat de handleiding waardevolle informatie. Heeft u interesse? Op uw verzoek stuurt Luc Coehorst u het pdf-document graag gratis toe. U kunt hem een e-mail sturen door hier te klikken.

NOTA BENE: Hoe juridisch gezien met algemene voorwaarden wordt omgegaan is sterk afhankelijk van de concrete omstandigheden van een individueel geval. De handleiding is dan ook geen juridisch advies. Het geeft een praktisch overzicht op hoofdlijnen, toegespitst op zakelijke transacties. De invloed van consumentenrecht is dus niet meegenomen.

teaser-e-book-av-1

Luc Nexa Velo Advocaten
Mr. L.F.P. Coehorst

M lcoehorst@nexavelo.nl
T +31 (0) 30 600 83 83

VERTEL VERDER

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF

Als het gaat om juridische advisering bij ICT zaken heb ik NexaVelo leren kennen als een advocatenkantoor met korte lijnen en to the point advies tegen een scherpe prijsstelling. ...

Ad Linssen, CFO XS2TheWorld B.V. Meer testimonials