INTRODUCTIE

Mr. dr. Bartosz Sujecki is advocaat en Rechtsanwalt op het gebied van handels- en ondernemingsrecht. Hij adviseert en procedeert over alle ondernemingsrechtelijke aspecten met een focus op het grensoverschrijdende rechtsverkeer. Bartosz Sujecki is in Nederland als advocaat beëdigd en in Duitsland als Duitse Rechtsanwalt bij de Rechtsanwaltskammer Braunschweig toegelaten. Door zijn dubbele toelating kan hij zijn cliënten in gerechtelijke procedures in Nederland alsook in Duitsland bijstaan.

Bartosz Sujecki heeft rechten gestudeerd aan de Leibnitz Universität Hannover (Duitsland), de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam. In 2008 is hij aan de Universiteit Utrecht op een rechtsvergelijkend onderwerp over de invoering van een elektronische gerechtelijke incassoprocedure gepromoveerd. Voor zijn overstap naar de advocatuur was hij werkzaam als universitair docent aan verschillende Nederlandse universiteiten. In het kader van deze werkzaamheden heeft hij procesrechtelijke en internationaal privaatrechtelijke vakken gedoceerd.

Voor zijn overstap naar Nexa Velo Advocaten heeft Bartosz bij een aantal grote internationale kantoren ervaring opgebouwd zowel in de Nederlandse alsook in de Duitse advocatuur, onder andere bij Gleiss Lutz, Nauta Dutilh en CMS Derks Star Busmann. Daarnaast heeft hij bij een internationaal nichekantoor op het gebied van intellectueel eigendomsrecht gewerkt.

Bartosz Sujecki publiceert regelmatig in nationale en internationale tijdschriften over onderwerpen op het gebied van grensoverschrijdend procederen, intellectueel eigendomsrecht en IT-recht. Met meer dan 100 publicaties wordt hij als een van de experts op het gebied van grensoverschrijdend procederen binnen de Europese Unie beschouwd. Daarnaast is hij lid van de redactie van de juridische internetsite www.lsenr.nl en schrijft hij regelmatig een blog voor de juridische website www.europa.ruw.de. Bartosz Sujecki geeft regelmatig lezingen, onder andere voor de Europäische Rechtsakademie, de Deutsche Richterakademie, de Nederlandse SSR, de New York State Bar Association, de California Bar Association en the ITechLaw, waar hij tevens ook co-chair is. In 2009 was hij gastprofessor aan de Universiteit van Wroclaw (Polen), waar hij op het gebied van IT- en IE-recht heeft gedoceerd.

Bartosz is lid van de GRUR, de wissenschaftliche Vereinigung für Internationales Verfahrensrecht en de International Association of Procedural Law. Hij spreekt Nederlands, Duits, Engels en Pools vloeiend en heeft goede kennis van het Frans.

Bartosz Sujecki heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Burgerlijk procesrecht
  • Arbitrage
  • Beslag- en executierecht
  • Litigation
 • ICT-recht
  • Privacy recht
 • Intellectueel eigendomsrecht
 • Verbintenissenrecht
Mr. dr. B. Sujecki

M bsujecki@nexavelo.nl
T +31 (0) 30 600 83 83